Fartsetapper 2019

Digitale kart, og GPX-spor til nedlasting finner du her (fra 18:00)

Alle etapper: Junior, senior og master: Fullduro: https://trailguide.net/#2D
Etappe 2,4,5 og 6 : 15/16 og Funduro: https://trailguide.net/#2E

(13/14 klassen sykler tilnærmet likt Funduro, men skal ikke sykle etappe 5. De har en egen guide som får de hjem via grusveien 800-meter til Aron før etappe 6. Her får de en pause før de skal starte igjen)

 

Løypebeskrivelser og film

FE1: Syrefest 2,3 KM

Den mest tekniske og fysisk etappe i årets ritt. Starter på et svaberg før den tipper ned en nydelig flytsti som etterhvert går over til et teknisk parti med tighte svinger og noen litt knotete steinpartier. Her gjelder det å ikke stresse. Treffer man på disse partiene henter man sekunder. Etter det tekniske partiet får man litt «hvile» på et tråkkeparti før den igjen går over til tekniske svinger og steinpartier. Mot slutten blir det barnålsti og svaberg inn mot mål på 800 meteren. Som nevnt – treffer man på denne etappen er mye gjort…

FE 2: Gravningen 2,6 KM

Aldri et DrammEnduro uten denne klassikeren av en løype. 2.6 km singeltrack med flyt, naturlig doserte svinger og små hopp. Her gjelder det å bruke svingene for det det er verdt og bremse minst mulig. Ikke så lett å se men flere av svingene har små doserte kanter man kan sette hjula i mot for å holde farta oppe igjennom svingen. Ingen store tekniske utfordringer på den etappen. Det er bare å nyte turen ned.

FE 3: 3050  0,7 KM

Kort etappe som starter på den kjente Børresens flyt før den svinger av  inn påen ny sti av året. Bortsett fra et kort teknisk steinparti ca midtveis er det stort sett singeltrack med jordunderlag.

FE 4: Jonsebrøttet 1,7 KM

Deler av denne var med i 2018. Starter på svaberg før den går over over på sti med flere svinger det gjelder å treffe på. Halvveis nede krysser den en grusvei, før man fortsetter på nydelig furunålsti som etterhvert går over i et hogstfelt/kjerrevei ned til mål.

FE 5: Gladbakk 3,1 KM

Også en klassiker som vi må ha med. Årets lengste etappe. Starter på flata impå skauen med litt tråkking før den etterhvert tipper nerrover åsen på store åpne svabergpartier. Her er det fart som er stikkord. Etterhvert svinger den av mot høyre og ned mot den lokale skytebanen før den fortsetter, i warp speed, ned til 800meter/grusveien.

FE 6: Aron 0,6 KM

Sjarmør etappen ned mot mål på gressletta i Drammen skisenter. Kort etappe, men det skjer ting her og med både tekniske partier og fine barnålsstier. Og ja – spurt opp bakken bak Arontunet før man svinger inn på gressletta til stormende jubel fra publikum. 🙂

En liten formaning helt til slutt:
Flere av etappene slutter nede på det vi kaller 800 meteren. En turvei som går mellom Solbergelva og Drammen skisenter. Denne veien bruker vi som transport til flere etapper og transport tilbake til Aron etter etappe 5. Det er en nødvendighet at det sykles ROLIG på denne veien. Sykler vi ned en turgåer eller skremmer hjerteinfarkt på Fru Hansen som er ute å lufter bikkjene sine er det muligens siste gang vi får lov til arrangerer ritt i dette området.

mvh
Løypedirektøren. 🙂

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close