Praktisk informasjon

Oppdatert 25.juni 2019: Rittet er utsolgt!

Program

Om

I 2019 arrangerer vi DrammEnduro lørdag 29.06 2019. I år er det et ritt UTEN trening, dvs. du sykler det blindt. Vi legger vekt på løyper hvor du har god visuell sikt, og god merking av trase. Det er ingen dropp/farlige områder hvor du ikke ser utgangen.

Løyper og film av løyper legges ut fredags kveld. NB. Ikke noe snik-trening i løypene natt til lørdag 🙂 Kart over baseområdet kommer også nærmere helgen.

Sekretariat/uthenting av startnummer og chip: 

Det vil bli satt opp puljer for uthenting av startnummer/chip basert på klasser! Det er i år ikke ryttermøte. Alle ryttere vil få en konvolutt med viktig informasjon. Det er viktig at dere leser dette før dere starter. Her vil det også følge med en instruks om hvordan chips skal festes til et armbånd. Alle ryttere får et klistremerke med start-tider. Det er verdt å merke seg at vi har vært konsekvent med fartsetappe-navn, slik at de som sykler i klassene med færre etapper vil ha etappenavn som hopper over tall! Merk også at Ungdom 13/14 skal sykle tre etapper, ikke fire. Klistremerket er derfor feil. Vi har en egen guide til denne klassen så vi skal sørge for at informasjonen når gjennom.

Det vil muligens bli opprop/organisert start i bunn av heisen, pass på å holde deg klar i området fra 9.30!

 • 08.30: Sekretariat åpner (respekter uthentingstidspunktet!)
  • 8.30 Funduro begge kjønn/ungdomsklasser 13-16 år
  • 08.50 Alle kvinneklasser (bortsett fra Funduro)
  • 09.10 Resten av klassene
 • 09.30: Første rytterpulje av gårde til første start (ungdom og funduro) Deretter følger dame-klassene og tilsutt herre-klassene
 • 16.00 : Siste rytter i mål FE6
 • CA. 16:30: Premieseremoni topp 3 ryttere i alle klasser (ikke funduro), Østafjells Enduroserie Lag/Individ og uttrekk basert på hvem som er tilstede (er du ikke der = ingen premie)

Kort utdrag fra regler som er viktig å merke seg (fullversjon her )

 • Ikke depotordning, men mulighet til å fylle på vann underveis. Man er innom arenaområdet mellom etappe 5 og 6, så her vil det være lov å legge fra seg, mekke litt eller annet. Merk; ikke lov å bytte til deler som man naturlig ikke kan bære med seg og/eller bytte til en annen sykkel.
 • Ikke tillat å bruke el-sykkel
 • Ikke tillat å bruke “muldyr” eller få hjelp utenfra (bærehjelp etc.)

Klasser

– 13/14 Gutt/Jente (17 km/500 høydemeter/en heistur) Denne klassen sykler tre (3) etapper
– 15/16 Gutt/Jente (26 km/1000 høydemeter/en heistur) Denne klassen sykler fire (4) etapper
– FunDuro (kortere ritt) Herrer/Kvinner 17 + (26 km/1000 høydemeter/en heistur) Denne klassen sykler fire (4) etapper
– Enduro (hele rittet) Herrer/Kvinner Junior/Senior/Master. Junior er 17/18-åringerMaster er valgfritt året du fyller 40 år. (33 km/1500 høydemeter/ en heistur)

Hva er forskjellen på FunDuro og Enduro?
– FunDuro er for deg som er ukjent med enduro og har lyst til å teste dette uten å slite deg helt ut. Du vil få færre etapper, og de etappene du får er de snilleste vi har ift tekniske utfordringer. Cirka distanse er 25 km
– Enduro-klassen er gjennomførbart for den jevne stisyklist. Ja, det er langt men du får god nok tid til transportetappene, og du vil komme i mål. Litt sliten selvsagt, men lykkelig. Cirka distanse er 33 km

Priser 2019:
Aldersbestemte klasser: 250 kroner (+ evt engangslisens)
Øvrige klasser: 450 kroner (+ evt engangslisens)
Les om lisenser og sjekk ut om det lønner seg å ha årslisens her ( http://sykling.no/article/info-om-lisens )

Startkontigent inneholder tidtakingschip, heis og muligens litt godt å gomle på underveis 🙂

 

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close