Regler

Vi er veldig glade for at du vil delta og håper du kan lese denne teksten for å være med på å bidra med et så bra ritt som mulig.

I lisensen er det en forsikring for både skade og ansvar, men husk at dette skal være gøy så sykle på egne premisser og ikke ta noen unødvendige sjanser. Mye av terrenget ligger langt unna farbare bilveier.

Det oppfordres på det sterkeste å ha med førstehjelpsutstyr og fulladet mobil.

Vi er også fryktelig glad i disse stiene, så vær snill med dem. Vær også ekstra snill med turgåere og fotfolk. Klima mellom syklister og gående i området er bra, og det skal det fortsette å være!

  • Påmelding og betaling av startkontingent gjøres online og kan ikke refunderes
  • Samtlige deltakere må ha gyldig lisens (NCF) og skal fremlegge dette ved henting av startnummer. Dersom en ikke har helårslisens kan engangslisens løses i forbindelse med påmeldingen. For mer informasjon se NCF lisenssider.
  • Det er strengt forbudt å hive søppel/slanger/papir i naturen. Dette kan føre til diskvalifisering.
  • Rytter skal bruke hjelm under rittet og denne skal være festet skikkelig. Det gjelder også ved sykling på transportetappene.
  • Ryttere skal følge merkinger og anvisninger satt av arrangør. Ryttere skal holde seg til stien, ikke kappe svinger eller ta snarveier som opplagt gir en tidsfordel. Bryter man merkebånd må man tilbake i løypa der man brøyt båndet. Bryter du et sperrebånd uten vilje så er det viktig at du stopper og knyter det sammen igjen, det er retingsanvisende for alle rytterne bak deg. Det kan gi tidsstraffe å ikke gjøre det.
  • I enduro er man selvhjulpen. Man kan låne utstyr av medryttere, men ikke motta hjelp utenifra eller oppbevare ekstra utstyr i bilen sin. Man skal bruke samme sykkel under hele rittet. Arrangør kan tilby depot for oppbevaring av mat/drikke. Nærmere informasjon om dette vil bli gitt.
  • Det er ikke lov å bruke elektrisk terrengsykkel
    – Unntatt de som er påmeldt el-sykkelklassen i FunDuro (NY klasse i 2020)
  • Er du første syklist som ankommer en skade SKAL du stoppe og sikre stedet, ringe sanitet/rittleder dersom det er behov for det. Siden rittet er spredt utover et større geografisk område er det viktig at vi alle bidrar til alles sikkerhet. Du vil få en  idealtid basert på de andre etappene og dermed ikke tape noe særlig på å være kompis. Kanskje til og med tjene litt på det.
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close